Het Portret Spreekt gaat (voorzichtig) weer van start!

 

Max Havelaar

Zoals u op deze website kunt lezen, gaan we weer van start met een indrukwekkende voordracht van Joop Keesmaat, die zich heeft verdiept in de Max Havelaar van Multatuli. En - voor wie bekend is met het kunstenaarschap van Keesmaat - dat betekent dat u anderhalf uur op het puntje van uw stoel zult zitten. Een absolute aanrader, deze mono-voorstelling! 

Natuurlijk gaan we - zoals gezegd - voorzichtig - van start: bij de mail die uw reservering bevestigt, vindt u de voor Muzee en HPS geldende corona-regels, die ervoor zorgen dat u onbekommerd kunt genieten, in een intiem gezelschap van maximaal 30 toeschouwers. Dat betekent ook dat u zult merken dat dat aantal snel bereikt wordt: wacht u dus niet te lang met reserveren! 

De Vergissing als podcast

Na de succesvolle reeks play readings van "De Vergissing" ontstond het idee om van het stuk een podcast te maken. Inmiddels zijn de voorbereidingen daarvoor in volle gang: met het volledige script als uitgangspunt is er een bewerking gemaakt, die na vele versies zijn definitieve vorm begint te krijgen. Een uitgebreid interview met de schrijver van het stuk, Han Ponneker, maakt in ieder geval deel uit van de serie. Wanneer de podcast - die vermoedelijk uit vier delen zal bestaan - wordt opgenomen en hoe hij voor u te beluisteren is, zult u hier op deze website kunnen lezen zodra het zover is!

Voorwaarts! Nee! [werktitel]

Begin 2021 gaat een voorstelling in première die handelt over het tijdsgewricht, dat we meestal aanduiden als het Fin de Siècle: de periode aan het begin van de 20e eeuw die zich kenmerkt door snelle technologische ontwikkelingen, met veel sociaal-maatschappelijke veranderingen tot gevolg. Verwarrende tijden voor wie het allemaal te snel ging. Men keek om zich heen, verwonderde zich maar maakte zich ook zorgen over waar dit allemaal toe zou kunnen leiden. Over deze periode - die in veel opzichten parallel lijkt te lopen met onze tijd, zeker waar het gaat om technologische  ontwikkelingen en de maatschappelijke gevolgen daarvan - schreef Philip Walkate een voorstelling, waarin al die aspecten aan de orde komen en die op een inventieve en soms confronterende manier worden neergezet. 

Pieternel Bollmann, die de voorstelling gaat regisserenbewerkte het script, zocht de acteurs bij elkaar en ging om de tafel zitten. Dat werk ligt nu even stil, maar het is de bedoeling om de voorstelling die als werktitel "Voorwaarts! Nee!" mee kreeg, in het eerste kwartaal van 2021 uit te brengen.

Auteur: Philip Walkate

Regie en bewerking: Pieternel Bollmann

Acteurs: Albertine de Kanter, Anna Nicolaï, Roelant Radier en Daan Weterings

Houdt u deze website van HPS (én die van Muzee Scheveningen) goed in de gaten!

Tot ziens en blijf gezond!

Voor reserveringen en informatie: www.muzeescheveningen.nl

Stichting Het Portret Spreekt

e-mail info@hetportretspreekt.nl