top of page

Het Portret Spreekt presenteert:

 

Max Havelaar

We kunnen terugkijken op een succesvolle serie voordrachten door Joop Keesmaat over de Max Havelaar, een intieme en indringende voordracht. Daarin worden we geconfronteerd met ons verleden in Nederlands-Indië, beschreven door Multatuli die in scherpe pennenstreken het onrecht aan de kaak stelde: die geschiedenis blijft verrassend actueel: talloze boeken, artikelen, films en tentoonstellingen over dit onderwerp zijn daar blijk van. HPS heeft met deze voordracht opnieuw de focus gelegd op de geschiedenis van Nederlands Indië/Indonesië: na "Adieu Indië" en "De Vergissing" is de voordracht over Max Havelaar een even vanzelfsprekend als waardevol vervolg.

De Vergissing als podcast

Na de succesvolle reeks play readings van "De Vergissing" ontstond het idee om van het stuk een podcast te maken. Inmiddels zijn de voorbereidingen daarvoor in volle gang: met het volledige script als uitgangspunt is er een bewerking gemaakt, die na vele versies zijn definitieve vorm begint te krijgen. Een uitgebreid interview met de schrijver van het stuk, Han Ponneker, maakt in ieder geval deel uit van de serie. Wanneer de podcast - die vermoedelijk uit vier delen zal bestaan - wordt opgenomen en hoe hij voor u te beluisteren is, zult u hier op deze website kunnen lezen zodra het zover is!

De Vergissing als voorstelling

Dit stuk is - zoals bekend -  geschreven door Han Ponneker en werd eerder met succes gespeeld als play reading. Nu is "De Vergissing" in een nieuw jasje gestoken: de tekst is aangepast, opgefrist en verlevendigd. Deze vernieuwde versie van "De Vergissing" is - opnieuw! - een bijzondere voorstelling geworden.

Houdt u deze website goed in de gaten!

Tot ziens!

bottom of page